×

Pál Apartman Hévíz

 • Zu den genauen Preisen geben Sie bitte Ihren Anreisetag an!
 • Ohne Verpflegung
Der Preis wurde aufgrund der nächsten 90 Tagen kalkuliert.

Das beste Angebot

 • 1 x Panorama 1-Zimmer-Apartment für 2 Personen Obergeschoss
Der billigsten Preis den folgenden 90 Tagen:
11.32 € /Pers./Nacht, ohne verpflegung
Datum wählen
Garantiert besten Preis
 • Sofortige Bestätigung
 • Hévíz Seebad 800 m
 • Egregy Weinkeller 1 km
 • Kostenlos WIFI
 • Kostenloser Parkplatz
 • Öffnungszeit: 15. März - 15. November
 • WIFI kostenlos
 • 3 Apartment, 6 Kapazität
 • Sprachen: Deutsch, Ungarisch, Englisch

Informationen über die Unterkunft

Üdvözöljük Kedves Vendégeinket!

A Pál Ház vendéglátói szeretettel köszöntik Önöket. Várunk minden kedves idelátogatót, aki szeretne egy korszerűen felszerelt, szép környezetben elhelyezkedő apartmanban pihenni, jól megérdemelt szabadságát eltölteni. Íme néhány információ a varázslatos Hévízről:

A hévízi tó

A hévízi gyógytó vizének hőmérséklete a föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. A tóban általában mindenhol közel azonos hőmérséklet uralkodik, mert a többirányú vízáramlás, valamint a tó felett elterülő széles páraréteg megakadályozza a víz lehülését. A forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C-os víz tör a felszínre. Ennek a vízhozamnak köszönhetően a tó vize három és fél nap alatt teljesen kicserélődik, ezáltal folyamatosan tiszta marad. A hévízi tó medrét vastagon borító gyógyhatású iszap a benne lévő kénvegyületekkel és radonnal a gyógytényezők különleges értékeit képviseli. A víz egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesíti a különböző gyógyvizek minden kedvező tulajdonságát.

A hévízi gyógykúra az alábbi betegségek esetén javallott:

- reumatikus mozgásszervi megbetegedések;
- csontritkulás;
- degeneratív (kopásos) gerinc-/izületi megbetegedések;
- Bechterew-kór;
- gyulladásos izületi betegségek;
- sérülések és mozgásszervi műtétek utókezelése;
- lágyrész-reuma;
- másodlagos izületi betegségek;
- krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszok;
- izületi operációk elő- és utókezelése;
- porckorong műtétek utáni rehabilitáció;
- krónikus nőgyógyászati betegségek.

A kezelések a pillanatnyi javulás mellett hónapokra megakadályozzák a fájdalmak kiújulását.

A gyógyforrás 7 m vastag tőzegből tör a felszínre - a tőzegből kioldva a szteránvázas vegyületeket -, így ösztrogénhatást biztosít a víznek és az iszapnak is. A nyomelemek hatása révén a bőr bársonyos lesz, a többhetes hévízi kúra alatt normalizálódik a bioritmus és a faggyúelválasztás is. A gazdag ásványianyag-tartalom jelentősen hozzájárul a betegségek gyógyításához.

Egy kis történelem

Hévíz

Az ókori legenda szerint a Szent Szűz annak a keresztény dajkának könyörgő imádságára fakasztott forrást, aki egy lebénult gyermeket szeretett volna meggyógyítani. A mélyből feltörő tó meleg vizétől és a gőzölgő iszaptól a sovány, csenevész gyermektest teljesen felgyógyult. A legenda a római korból származik, az említett gyermek pedig nem más, mint Flavius Theodosius kelet-római császár, aki 391-ben a keresztény vallást saját birodalmában államvallássá nyilvánította. A fakasztott forrás azóta is táplálja a világon egyedülálló hévízi tavat.

A hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava, eredete azokra az időkre nyúlik vissza, amikor a Balaton környéki bazalthegyek is megszülettek. A víz csodás hatását már őseink is ismerték. A régészeti feltárások arról tanúskodnak, hogy már a kőkorszak végén is éltek itt emberek. Az egregyi dombon ma is látható műemlék templom az Árpád-korban épült, egyedülállóan megőrizve e letűnt kor emlékét. A hévízi tó a Tapolcai-medence vulkáni kúpjaival és a Tihanyi-félsziget forráskúpjával közösen 2003 januárjában felkerült a Világörökség Magyar Nemzeti Bizottság ajánlási listájára.

Egregy

Vajda Ákos körjegyző már 1925-ben felvetette Hévízszentandrás és Egregy egyesítését, ami a terjeszkedéshez szükséges területet is biztosította volna a fürdőhely számára. A két község kapcsolata egyre szorosabbá vált, s az 1943-ban elrendelt egyesülés a háború után hamarosan megtörtént. Egregy hosszú történelmi múltra visszatekintő önállósága ezzel ugyan megszűnt, de az 1992. május 1-jétől városi rangját elnyerő Hévíznek sajátos arculatú városrésze maradt.

A fürdőváros sajátos hangulatú külkerületébe (apartmanunkhoz közel - a szerk.) szívesen sétálnak el a gyógyhelyen pihenő vendégek. A város központjától másfél kilométerre fekszik a falusias hangulatát megőrző, hosszú ideig önálló település. Területe már a római korban lakott volt, amit a ma is látható, késő császárkori sírlelet, az ún. "római sír" tanúsít (Kr. u. IV. század). A közelmúltban lezajlott ásatások igazi szenzációt eredményeztek. A régészek által feltárt területen ugyanis több mint hét évezred leletei kerültek elő, a középső neolitikumtól a IX. századig. A legjelentősebb közülük az a kora császárkorból származó, közel ezer négyzetméter alapterületű, korridoros római villa, amely központi fűtéssel is rendelkezett.

Az egregyi Árpád-kori templomot az üdülőhely gyógyászati központjától 2500 méterre találjuk, a karmacsi-hévízi dombhát keleti lejtőjén. A templom az első pillantásra feltűnően precíz arányaival, nemes egyszerűségével, a pannon tájba való harmonikus beilleszkedésével kelti fel a figyelmet. A meghitt megjelenéssel összhangban állnak a célszerű, hosszú időre szóló építkezés mesterségbeli fogásai. Építésének ideje nem ismeretes. Első, 1341. évi okleveles említésénél jóval korábban készülhetett. A koráról szóló viták során kialakult nézet az építés időpontját a XIII. század második negyedébe helyezi.

A templom a környéken nagy mennyiségben fellelhető pannon homokkőből készült. Épülettömbje hosszanti elrendezésű, hármas tagolású. Nyugaton áll a magas torony, hozzá kelet felé az alacsonyabb és szélesebb hajó, a hajóhoz pedig az alacsonyabb és keskenyebb szentély kapcsolódik. A templom művészileg legszebb része a torony, amelyet nyolcszögű, úgynevezett "csürlős sisak" fed le. A román stílusú templomon a középkorban nem végeztek nagyobb átalakítást. Barokk átalakítása 1731-ben történt, s később többször is renoválták. Az Árpád-kori falusi kistemplomok legfejlettebb típusát mutató, s az egyik legszebb műemlékként számontartott templomot az 1964/65-ös renoválást követően korhű berendezési tárgyakkal látták el.

Ha felkeltettük érdeklődését, tekintse meg szobáinkat, nézze meg fényképeinket, s foglaljon szállást nálunk:

A hozzánk érkező vendégeket komfortosan felszerelt apartmanok várják. Minden szobához külön fürdőszoba (WC+Zuhanyzó+Mosdó) és korszerűen berendezett konyha (főzési és mosogatási lehetőség, valamint hűtőszekrény) tartozik. A kényelmet minden szobában színes televízió és az erkélyen elénk táruló panoráma szolgálja. Ágyneműt, törölközőt, konyharuhát, mosogatószert, WC-papírt biztosítunk. A közelben élelmiszerüzlet, fodrászat, kozmetika, masszázs-szalon, sportcentrum található, illetve az egregyi szőlőhegy és az Árpád-kori templom néhány perces sétával megközelíthető.

A Szobakiadók Szövetségének tagjaként biztosítani tudunk kedvezményes Tófürdő-belépőjegyet, a lánchoz tartozó éttermekben kedvezményes áron fogyaszthatnak. Az apartmanház szomszédságában lévő Amira Hotelben rendkívül kedvezményes áron wellness-szolgáltatást vehetnek igénybe.

Az udvarban zárt parkoló szolgálja vendégeink kényelmét. Kertünkben napozásra nyílik lehetőség. Földszinti apartmanunk mozgásukban korlátozott vendégek számára kényelmesen megközelíthető.

Jó böngészést kívánnak a házigazdák:
a Pál Család tagjai

Zeig Beschreibung der Unterkunft Zeig weniger
Dr. Babocsay József Straße 39/A., 8380 Hévíz (Ungarn)
 • Ihre Reservierung wird direkt von der Unterkunft bestätigt!
 • Buchen Sie jetzt und Sie bekommen sofort die Bestätigung, Sie müssen darauf nicht warten oder deswegen telefonieren!

Buchung, Zimmerpreise

Beeilen Sie sich, die Zimmer gehen schnell aus!

 • Ohne Verpflegung
1-Zimmer-Apartment für 2 Personen Obergeschoss mit Aussicht auf den Garten 1-Zimmer-Apartment für 2 Personen Obergeschoss mit Aussicht auf den Garten
max. 2 Person
 • 24 m2
 • 1 schlafzimmer
 • WIFI
 • Balkon/Terrasse
 • Kühlschrank
details
Wählen Sie bitte Datum um die Erscheinung der Preise.
Panorama 1-Zimmer-Apartment für 2 Personen Obergeschoss Panorama 1-Zimmer-Apartment für 2 Personen Obergeschoss
max. 2 Person
 • 20 m2
 • 1 schlafzimmer
 • WIFI
 • Balkon/Terrasse
 • Kühlschrank
details
Wählen Sie bitte Datum um die Erscheinung der Preise.
Panorama 1-Zimmer-Apartment für 2 Personen Obergeschoss Panorama 1-Zimmer-Apartment für 2 Personen Obergeschoss
max. 2 Person
 • 26 m2 groß
 • 1 schlafzimmer
 • WIFI
 • Balkon/Terrasse
 • Kühlschrank
details
Wählen Sie bitte Datum um die Erscheinung der Preise.
9.9
Ausgezeichnet
(nach 15 Bewertung(en))
100%
 • Personal:
  9.9
 • Sauberkeit:
  10
 • Preis/Wert:
  9.9
 • Komfort:
  9.9
 • Dienstleistungen:
  10
 • Zugänglichkeit:
  9.5
Bewertung 9.5
"Kedves házigazdák."
Antwort der Unterkunft:
Köszönjük. Üdvözlettel Pál család
Übersetzung
Älteres Paar
aufgrund 8 Tag(e)
(seit 4 Monate(n))
Hódmezővásárhely
Bewertung 9.8
"A tulajdonosok nagyon kedvesek és segítő készek. A hely nagyon tiszta volt. Közel vannak boltok, éttermek, a fürdő. Egy kis hiányosságot tapasztaltunk,hogy nincs légkondi csak egy pici ventillátor és így azért meleg volt de ettöl eltekintve minden jó volt."
Antwort der Unterkunft:
Köszönjük a visszajelzést!
Übersetzung
Junges Paar
aufgrund 8 Tag(e)
(seit 5 Monate(n))
Mór
Bewertung 10
"Az eltöltött napok alatt a háziak nagyon kedvesek,segítőkészek voltak. A szoba tiszta, a felszereltsége nagyon jó. A fürdőtől nincs messze, könnyen megközelíthető. Mindenkinek ajanlani tudjuķ! :Takács Szabolcs és felesége -középkorú házaspar"
Antwort der Unterkunft:
Kedves Szabolcs és Andi !
Nagyon szépen köszönjük a szép értékelést.
Üdvözlettel Pál család.
Übersetzung
Takács Szabolcsné - paar mittleren alters
aufgrund 5 Tag(e)
(seit 5 Monate(n))
Mosonmagyaróvár

Die Dienstleistungen von Pál Apartman Hévíz haben hohe, 10/10 Bewertungen nach echte Gästemeinungen.

Parkmöglichkeit, Reise
 • Kostenloser eigener Parkplatz (3 Stk. geschlossen)

Internet
 • Kostenlose Wifi in gemeindlichen Räumen

Merkmale der Unterkunft
 • Garten

Essen
 • Grillmöglichkeit, Kochkessel

 • 800 m Bushaltestelle
 • 800 m Überlandautobushaltestelle
 • 800 m Zentrum
 • 1.1 km Das nächste Restaurant
Einloggen
12:00 - 16:00
Falls Sie später anreisen können, bitte melden Sie es!
Abmeldung
bis 10:00
Sprachen
Deutsch, Ungarisch, Englisch
Zahlungsmittel
Bargeld
Währungen
HUF (Ft)
Kurtaxe
Die Kurtaxe ist im Preis nicht enthalten, 500 Ft / Pers. / Nacht (2 € / Pers. / Nacht) muss man über 18 Jahre bezahlen,